Kulatý stůl: Hospodářská komora vítá, že TOP 09 nechce zvyšovat daňovou zátěž podnikatelů

09.04.2010

Na druhé konferenci u kulatého stolu se sešel prezident HK Petr Kužel s lídry strany TOP 09 Karlem Schwarzenbergem a Jaromírem Drábkem. Zástupci obou organizací prodiskutovali ty části volebního programu TOP 09, které se týkají ekonomiky či životního prostředí a mohou tak mít dopad na podnikatelskou sféru.

Následné tiskové konference se kromě jiných zúčastnili nejvyšší reprezentanti obou organizací: prezident HK ČR Petr Kužel, předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg a místopředseda TOP 09 Jaromír Drábek.

Prezident Hospodářské komory Petr Kužel ve svém úvodním slovu novinářům řekl: „Hospodářská komora souhlasí například s tím, že pokud někdo ztratí práci, je nutné mu pomoci, ale nikoli dvakrát. To znamená, že není správné, aby někdo dostával sociální dávky a zároveň pět měsíčních platů.“

Zástupci podnikatelů považují v programu hospodářské politiky T0P 09 za nejdůležitější to, že tato strana nechce zvyšovat daňovou zátěž podnikatelů. Po dnešním jednání Hospodářské komory s představiteli TOP 09 to řekl její prezident Petr Kužel. Jako zásadní vidí také plán TOP 09 na zavedení jednotného inkasního místa, kde by se vybíraly všechny daně.

“Pro nás je nejdůležitější to, že bychom chtěli ulehčit podnikatelům od nesmyslné zátěže, přemíry papírování a byrokracie. Podnikatelé především musí mít právní jistotu, vše musí být jasnější, přehlednější,” uvedl předseda TOP 09 Karel Schwarzenberg.

Místopředseda TOP 09 Jaromír Drábek upozornil na to, že pro jeho stranu i nyní převažují v ČR výhody ze zavedení eura nad nevýhodami. „Navzdory současné situaci trváme na tom, že výhody, které pro naši exportní ekonomiku euro přináší, jsou výrazně vyšší než nevýhody plynoucí z nemožnosti provádění vlastní monetární politiky,” uvedl Drábek. Datum přijetí společné měny ovšem neuvedl. Před stanovením tohoto termínu musí totiž podle něj nejprve přijít razantní kroky ke zlepšení stavu veřejných financí.

/delejte-moderni-marketing-i-s-malym-rozpoctem-cyklus-6-akci-s-marketingovym-profikem-hospodarska-komora/