
- akce již proběhla.
Připravovaná publikace Chvála české kuchyně
6.10.2016
Navigace pro Akce
Naleznete zde bohatou obrazovou a fotografickou dokumentaci, citáty o jídle a pití z děl českých spisovatelů: od Boženy Němcové, Aloise Jiráska po Ladislava Fukse a Bohumila Hrabala.
Za zvýhodněnou cenu si knihu objednejte v rámci subskripce: www.chvalaceskekuchyne.cz.
Chvála české kuchyně – tradice/ jídlo/ stolování/ osobnosti
Objednejte si „bibli“ české gastronomie! Podobné dílo doposavad u nás nevyšlo. Kniha je určena široké čtenářské veřejnosti. Náleží do knihoven odborných škol, do rukou podnikatelů v oblasti potravinářského průmyslu, hotelnictví, gastronomie a cestovního ruchu. Patří do rukou žen a šéfkuchařů. Je vhodná jako originální dárek. Rozsah 480 str., pět barevných bloků, 450 fotografií, tvrdá vazba, rozměry 20 x 25 cm. Originální grafická úprava.
Nad knihou převzali záštitu Ing. Marian Jurečka, ministr zemědělství, a Hospodářská komora ČR. Odborná spolupráce Asociace kuchařů a cukrářů ČR a Asociace hotelů a restaurací ČR.
V pěti kapitolách naleznete principy českého kuchařského umění, včetně medailonů největších českých gastronomických osobností. Kapitola Občanský a církevní rok se věnuje tradičním svátkům ve vztahu k stravovacím zvyklostem. Historické panorama gastronomie se zabývá pohostinstvím a typy oborových kuchyní (dietní kuchyně, vězeňská strava, vegetářství a makrobiotika, klášterní kuchyně a stravování v době válek a nedostatků aj.). Kapitola Osobnosti, kuchařské školy a spolky představuje autory kuchařských knih, šéfkuchaře a hoteliéry. Jídlo a pití přináší informace o potravinách. V oddíle Technické vymoženosti kuchyně je zachycen vývoj a proměny kuchyně, jako místa určeného pro vaření.
Naleznete zde bohatou obrazovou a fotografickou dokumentaci, citáty o jídle a pití z děl českých spisovatelů: od Boženy Němcové, Aloise Jiráska po Ladislava Fukse a Bohumila Hrabala.
Za zvýhodněnou cenu si knihu objednejte v rámci subskripce: www.chvalaceskekuchyne.cz.
PhDr. Jarmila Schreiberová,
Perseus
mobil: 777224296, e- mail: jarmila.schreiberova@seznam.cz.
„Česká národní kuchyně se formovala již v nejstarších dobách a od 19. století vstoupila do klasické podoby vydáním řady originálních kuchařských knihy z pera předních českých autorů. Dokládá to i publikace Chvála české kuchyně – tradice/ jídlo/ stolování/ osobnosti, jakási bible naší gastronomie, která v pěti samostatných kapitolách představuje základní stravovací principy, potraviny, styly vaření, technické zajímavosti a výrazné osobnosti české kuchyně v proměnách posledních staletí…“
Miroslav Kubec, prezident Asociace kuchařů a cukrářů ČR
„Publikace čtenáře zaujme i fotografiemi a ilustracemi. Jednotlivé kapitoly jsou napsány živým jazykem a dozvíme se v nich všechno podstatné o jídle i pití, vaření, vybavení kuchyní i o osobnostech naší gastronomie, které ji v minulosti formovaly a vtiskly jí dnešní tvář…“
Václav Stárek, prezident Asociace hotelů a restaurací
Typ
Organizátor:
Nakladatelství Perseus
Místo konání:
Hotel Kampa, Stará zbojnice, Všehrdova 16, Praha 1 – Malá Strana
Kontakt:
Perseus – PhDr. Jarmila Schreiberová
U Letenského sadu 1292/4
170 00 Praha 7
mobil: 777 294 226
e-mail: jarmila.schreiberova@seznam.cz